Gå til hovedindhold

Bydelsmødre er blevet demensvenner

26 bydelsmødre er i forsommeren 2023 blevet demensvenner. Det er de, da de har gennemført et længere undervisningsforløb om demens.

  • Læs op

Indhold

    Bydelsmødrene har bl.a. fået undervisning i den grundlæggende viden om demens, hvilke symptomer, der er på demens, hvordan adfærden kan udfordre, når demensen rammer samt fået et indblik i nogle af Aarhus Kommunes mange tilbud på demensområdet.

    Ikke-vestlige indvandrere udgør i dag ca. 9% af den samlede danske befolkning, og andelen af ældre fra etniske minoriteter er stigende. Flere og flere i disse befolkningsgrupper får demens, og derfor er der behov for at sætte fokus på viden om demens hos denne målgruppe.

    Forståelsen af sygdomme og symptomer kan være meget forskellige på tværs af kulturer og det kan medføre, at symptomer på demens ikke bliver opdaget af personen selv, familie, venner eller andet netværk. Med dette in mente, er det derfor essentielt, der skabes forståelse for både sygdom og symptomer. Her kan grupper som ex. bydelsmødrene være en vigtig og essentiel ressource. Når de får viden om demens kan de bære den med ud i deres netværk og være med til at åbne for snakke om demens, vise vej til f.eks. rådgivning om demens eller andre muligheder. Samtidig kan bydelsmødrene også gøre kommunen klogere på, hvordan kommunen bedst muligt hjælper denne målgruppe.

    I det netop overståede forløb, er vi blevet meget klogere på, hvilke behov, der kan ligge hos målgruppen og vi takker mange gange for de inputs og gode snakke, der har været under forløbet.

    Sidst opdateret: 19. februar 2024