Demensambassadørerne i Aarhus er særligt udvalgte personer, der på hver deres måde har en stemme i Aarhus, på alt fra kulturområdet til det private erhvervsliv. Det er personer, der kan se betydningen af at gøre en forskel for mennesker med demens og deres pårørende og som i deres rolle inspirerer andre til at gøre det samme.

Demensambassadørnetværket står i spidsen for en bevægelse, der vil skabe en mere tryg og sikker by for mennesker med demens; en by hvor vi passer på hinanden og særligt passer på dem, der nogle gange har brug for en ekstra hånd. Ved at være fortaler for en rummelig og tryg by for mennesker med demens, er man også fortaler for en by, hvor mennesker tager vare på hinanden, og hvor vi med tanke og handling gør det nemmere for alle at færdes.

Som demensambassadør er man med til at gøre opmærksom på hvordan vi alle kan være med til at skabe en bedre by for mennesker med demens. Demensambassadørerne er med til at give en stemme til alle dem, der oplever at skulle leve i skjul med sygdommen. Sidst men ikke mindst bruger demensambassadørerne sit netværk til at fremme mere demensvenlighed i Aarhus.

Demensambassadørerne i Aarhus er:

Pia Anette Hou Avnsted, Sparekassen Kronjylland

Jens Erik Sørensen, Midttrafik

Allan Aagaard, Aarhus Teater

Jan Christensen, Musikhuset

Jakob Ravn, PLO

Rebecca Matthews , ARoS 

Pia Knudsen, borger med demens

Morten Aagaard, Kirkens Korshær

Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By

Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus Stift

Mads Kähler Holst, Moesgaard Museum

Julie Rokkjær Birch, KØN Gender Museum

Terje Vammen, Bestyrelsesformand Ervherv Aarhus

Dorte Kallestrup Mortensen, Bestyrelsesformand Frivilligcenter Aarhus

Pia Lange Christensen, Visit Aarhus

Torben Dreier, Ældresagen