Gå til hovedindhold

Hvad er en demensvenlig by?

Aarhus Kommune har lagt sig i selen for at vise vejen til en demensvenlig by og samfund. Men, vi lykkes ikke på egen hånd. Alle skal og kan være med. Foreninger, erhvervsliv, interesseorganisationer og private.

 • Læs op

Indhold

  Når demensen rammer, giver mennesker med demens og pårørende ofte udtryk for et stort ønske om at kunne fastholde den kendte hverdag, hvor man kan blive ved med at leve det liv, man har levet indtil diagnosen.

  Demensvenlig By Aarhus arbejder derfor for at skabe viden og gøre byen demensvenlig, så mennesker med demens fortsat kan være lige dér, hvor de ønsker at være.

  Aarhus står sammen om demens og en bevægelse er sat i gang, båret af mennesker med demens, deres pårørende, frivillige, kommune, og byen som helhed. En bevægelse mod et mere demensvenligt samfund, hvor vi er sammen om demens. Sammen om at skabe en by, hvor de der er ramt, kan leve et trygt og værdigt liv – med og på trods af demens. Fordi når vi står sammen, kan alle være med.

  Følg nedenstående link og læs mere om de mange initiativer og tiltag der er sat i gang og lad dig inspirere til selv at være med.

  Demensvenlig by - overblik

  Sidst opdateret: 24. januar 2024