En Glemsom Troldmand handler om drengen Sebastian, der møder den lettere forvirrede og glemsomme magiker, Knaak. Knaak er ved at miste sin licens til at trylle, men Sebastian kaster sig ind i kampen og hjælper Knaak. Det er et forrygende eventyr med magi, rappede trylleformularer og sjove figurer.

Og så har bogen demens som dybereliggende tema.

Med bogen vil vi understøtte at børn bliver robuste og får lyst til at hjælpe andre mennesker, når de har brug for hjælp. Et demensvenligt samfund - som vi arbejder med i Aarhus kommune - forudsætter handlekraft og fornemmelse for medborgerskab hos alle generationer. Og derudover er et godt eventyr altid noget man kan have glæde af sammen.
Elisabeth Flindt, demenschef

Fra Lakridsmysterie til Troldmænd 

Aarhus kommune og Huusmann Media udviklede i 2014 Anton og Lakridsmysteriet. En app-baseret bog om demens for børn i 5-7 års-alderen. Den viste vejen for nye måder at formidle om demens til børn. Med En Glemsom Troldmand bliver bolden spillet helt over på børnenes egen banehalvdel. Hovedpersonen Sebastian er ikke sikker på, hvad der er rigtigt og forkert at gøre, når man hjælper andre, der har brug for hjælp. Men, han er sikker på, at han vil hjælpe. Og på den måde er han vores kilde til inspiration.  

Demensvenlighed – og eventyr 

En Glemsom Troldmand handler på den måde om demensvenlighed, som er et fokuspunkt for Aarhus kommune. Men også om venlighed i meget bredere perspektiv. Hvis man har brug for hjælp, vil man gerne møde hjælpsomme mennesker – i alle aldre.  

En Glemsom Troldmand udkom den 1. december 2019. 

Nærmere oplysninger om bogen og baggrunden for udviklingen af bogen kan fås ved henvendelse til demensfaglig konsulent Anders Kristian Krogager Andersen 8713 1912 andande@aarhus.dk 

Se også: Huusmann Media Linket bringer dig videre til Huusmann Medias webshop, hvor man kan læse mere om bogen og evt. bestille den

 

Anmeldelser af En Glemsom Troldmand:

Læsehest

Bogblogger