Gå til hovedindhold

Årets Demensvenlige Ildsjæl 2023

Til kampen mellem AGF – FCK d. 23. april, hvor AGF sammen med Aarhus Kommune satte fokus på demens, blev prisen for Årets demensvenlige ildsjæl 2023 overrakt af rådmand Christian Budde og direktør for AGF Jacob Nielsen.

 • Læs op

Indhold

  Vinderen af prisen er fodboldtrænerne Anna-Maria Mogensen og Simon Holm af holdet ´Brug Bolden´ for mennesker med demens. Trænerne skaber et frirum for spillerne og giver dem et fællesskab med mening. Det styrker spillernes livskvalitet og identitetsfølelse, der kan have behov for ekstra lys og næring, når demens er blevet en del af livet.

  STORT TILLYKKE og TAK for jeres prisværdige og flotte indsats.

  Du kan læse lidt mere om prisen Årets Demensvenlige Ildsjæl herunder.

  Prisen gives til en person eller gruppe, der gør noget helt særligt og ekstraordinært for mennesker med demens. En person eller gruppe, der går forrest og er med til at nedbryde tabuer og fordomme og skabe et demensvenligt og inkluderende Aarhus. 

  Demensvenlighed handler om at skabe en by, hvor alle med demens kan bevare et trygt, aktivt og socialt liv i gode fællesskaber.  

  Årets demensvenlige ildsjæl gør med sit helt særlige engagement en forskel og er med til at skabe et mere demensvenligt Aarhus – et demensvenligt Aarhus, hvor vi har øje for hinanden, inviterer ind i fællesskaber og behandler hinanden med respekt og værdighed og hvor ingen skal føle sig alene – heller ikke med demens.   

  Sidst opdateret: 10. oktober 2023