Gå til hovedindhold

Projekt bygger bro mellem generationer

Aarhus Kommune har sammen med Odder Kommune og Favrskov ansøgt og modtaget midler fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til understøttelse af demensvenligt samfund

 • Læs op

Indhold

  Projektet har fokus på generationsbrobygning mellem den yngste generation og den ældre generation. Vi afholder i alt 80 teaterworkshops for 3., 4. og 5. klassetrin (8-11-årige) om demens, bedsteforældre, døden og ikke mindst livet. Om hvad der sker, når én man kender, forsvinder lidt efter lidt. Teaterworkshoppen ´VÆK´ er udviklet mellem Teater Fluks og Aarhus Kommune, Sundhed og Omsorg.

  I alt 2000(!) børn skal deltage i projektet og får viden om demens og bliver demensvenlige.

  I projektet arbejder vi med viden om demens på en ny og anderledes måde. Vi ved at vejen til børns forståelse og åbning omkring svære emner ofte er lettere gennem sanseoplevelser og alternative læringsveje. Der er knyttet en workshop til forestillingen, hvor børnene får bearbejdet den kunstneriske oplevelse. Her dannes der rum for egen refleksion og børnenes egne historier danner grundlaget for den efterfølgende dialog og læring.

  Lidt om forestillingen:

  VÆK handler om pigen Stump og hendes bedstefar. Her følger vi Stump ind i hendes bedstefars univers, imens hans ord og hukommelse langsomt forsvinder. Undervejs vendes der op og ned på det normale. Stump følger sin bedstefar ind i et nyt, forvirrende og til tider uhyggeligt univers, hvor kendte roller og vaner forandres - både for bedstefaren, men i særlig grad også for hans barnebarn, der nu må finde nye måder at være sammen med sin bedstefar på i en ny virkelighed.

  Vi forventer at afvikle 52 forestillinger fordelt på aarhusianske skoler i løbet af 2022.

  Er du nysgerrig, kan du se en video om forestilling og workshop HER

  Sidst opdateret: 10. oktober 2023