Gå til hovedindhold

Demensalliancen Aarhus - Vi står sammen om demens

Aarhus er en Demensvenlig By, fordi alle aarhusianere skal kunne leve det liv, de ønsker – demens eller ej.

 • Læs op

Indhold

  At skabe en Demensvenlig By er et fælles ønske og et fælles ansvar. Livet er mangfoldigt, og derfor er det også hele byen, der står sammen om demens. Vi i Demensalliancen Aarhus drømmer om, at Aarhus bliver en foregangs-by, når det handler om at skabe det bedst mulige liv for dem, der rammes af demens, og for deres familier og pårørende.

  I Demensalliancen Aarhus arbejder vi for at udbrede kendskabet til demens generelt og på tværs af generationer. Vi styrker relationer og netværk mellem parter på demensområdet i Aarhus og inviterer meget gerne andre ind i Demensvenligheden, hvor alle kan byde ind og have en rolle.

  Vi ønsker at inspirere og motivere til at aarhusianere tager medborgerskab på demensområdet til sig, for eksempel gennem demensvenlig by indsatser eller ved at tilegne sig større forståelse for og viden om demens.

  Demensvenlighed handler om at skabe en by, hvor alle kan leve et godt, trygt og aktivt liv. Demensvenlighed handler om måden, hvorpå vi møder hinanden med smil, tålmodighed og rummelighed.

  Alle kan være med til at gøre en forskel for mennesker med demens, og vi håber, du vil være med!

  Demensalliancen Aarhus består af Ældrerådet, Den Gamle By, Ældre Sagen, Folkekirken i Aarhus, Alzheimerforeningen Østjylland, FOA, Dansk Sygeplejeråd, Røde Kors, Demensvenlig By Aarhus og Aarhus Kommune.

  Sidst opdateret: 19. februar 2024

  Dokumenter